Cinemagram

Het mag gezegd worden: de cameraatjes in telefoons worden steeds beter. Iedereen die bijvoorbeeld een tijdje een iPhone4 in zijn handen heeft gehad, weet dat. Ten opzichte van de vorige iPhone-versie heeft de camera een veel hogere resolutie, en bovendien kun je zelf kiezen waarop je scherpstelt, eenvoudig door het onderwerp op het touchscreen aan te raken. Simpele kiekjes die je normaalgesproken met een zakformaat-cameraatje zou doen, kun je nu net zo goed met je telefoon nemen.

Daar komt bij dat er steeds meer leuke gadgets en apps zijn om het fotograferen met je iPhone beter en leuker te maken. Nou ben ik niet zo weg van Instagram, maar Cinemagram heeft bijvoorbeeld wél mijn hartje gestolen, omdat het echt een nieuwe dimensie toevoegt aan foto.

Met Cinemagram neem je een filmpje op van een paar seconden, waarna de app er een freezeframe van trekt. In dat freezeframe geef je vervolgens een gebied aan dat je wilt animeren. Cinemagram maakt er dan een bewegende gif van. Dat klinkt allemaal veel moeilijker dan dat het is; je hebt het namelijk zo onder de knie en er zijn heel veel leuke dingen mee te doen. Hieronder een paar leuke voorbeelden:

About

View all posts by