Stockfotobedrijf Fotolia nu ook in Nederland

Fotolia is een wereldwijde community voor professionele stockfotografie. Het is, sinds de oprichting in 2004, al bezig om wereldwijd voet aan grond te krijgen als stockfotobank en behoort tot de top-3 van grootste professionele stockfoto-aanbieders. In verschillende landen binnen de EU, waaronder Frankrijk en Duitsland, is het bedrijf de grootste in zijn soort. En vanaf nu is de fotodatabase van het bedrijf ook een stuk toegankelijker voor de Nederlandse markt. Via de Nederlandstalige website, Fotolia.nl, wordt fotomateriaal van Hollandse bodem aangeboden: betaalbare en lokale rechtenvrije hoge resolutie beelden, vectorbestanden en HD-videos.

Niet alleen kun je op de website foto’s aankopen, je kunt ze er als fotograaf natuurlijk ook vérkopen. En dat is niet alleen weggelegd voor professionals. Oleg Tscheltzoff, CEO zegt: “Onze missie is om een zo laagdrempelige en gebruiksvriendelijke community te zijn, waar niet alleen professionele fotografen en designers geld kunnen verdienen aan hun portfolio, maar ook hobbyisten hun foto’s kunnen aanbieden.” Dat betekent overigens niet dat elke foto wordt opgenomen in de databank. Tscheltzoff: “We steken met een team van artdirectors veel tijd in het controleren van de beeldkwaliteit. Fotolia dankt haar succes dan ook grotendeels aan de hoge kwaliteit foto’s en vectorbestanden.”

About

View all posts by