Fotografie-nieuws

Tijdens mijn vaste rondje fotografienieuws dacht ik: ‘Laat ik eens delen welk nieuws van vandaag ik interessant vind’. En zo was deze post geboren.


 

DxO Mark, bekend van onder andere hun vele camera gerelateerde testen, heeft een nieuwe koploper in hun database gekroond. Het gaat om de sensor van de Nikon D810. Deze 36 megapixel full-frame dslr sensor is de verbeterde versie van de sensor die in de D800 zit. De testscore is maar liefst 97 punten, mede te danken aan het extreem grote dynamisch bereik bij lage ISO-waarden. De test lees je op de site van DxO mark.


 

Op Fotografie.nl verscheen een goede tip voor de beginnende tot gevorderde fotograaf die echt de techniek in de vingers wilt krijgen en in het bezit is van een Canon EOS camera. Het boek van Pieter Dhaeze – Bewuster en beter fotograferen met een Canon EOS 1200D, EOS 100D & EOS 700D sluit aan op de praktische behoeften van de gebruiker. Het geeft niet aan wat een knopje doet, maar gaat in op de achterliggende principes en leert u hoe u deze kunt toepassen. Dit boekt leert u dus geen trucjes maar geeft u de kennis om straks elke fotogelegenheid tot een goed einde te brengen. Te koop voor €32.50 telt dit boek 296 pagina’s.

About

View all posts by