Glasnegatieven en meerlaagssensoren

Bijzondere glasnegatieven

Op Fotografie.nl las ik over collectie glasnegatieven van het Limburgs Museum. De collecties bestaat uit zo’n 3.600 stuks uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Jan de Jong (Bekend van onder andere de Panorama en de Libelle) is verantwoordelijk voor het overgrote deel van deze collectie.

Jan de Jong – De kleine violist

 


Canon-sensor met meerdere lagen

Het was vooral de sensortechnologie die de gemoederen bezig hield rond de introductie van de Canon EOS 7D  Mark II. Er kwamen onder andere patenten boven water van sensoren met meerdere lagen. Die vinden we niet in de EOS 7D Mk.II, maar de huidige geruchten hinten hier wel op voor 2015.

De EOS 7D Mk. II werd overigens met gemengde gevoelens onthaald. Ja, er waren mooie vernieuwingen in het af-systeem (65 scherpstelpunten), 10 fps snelheid en ingebouwde gps, maar de rumoeren over nieuwe sensortechnologie bleken niet uit te komen.

Meer lezen? Dat kan op de site van Digifotopro.

About

View all posts by