Fotografie weetjes

Op zoek naar leuke fotografie weetjes? Dan staat je wat te wachten, want zie hier een mooie opsomming! Wist je bijvoorbeeld dat fotografie letterlijk schrijven met licht betekent? Het is namelijk een samen vorming van de Griekse woorden foos (licht) en grafoo (schrijven). Ook worden er vandaag de dag in zo’n twee minuten evenveel foto’s gemaakt als gedurende de gehele 19de eeuw. Dit is natuurlijk niet zo raar gezien er geschat wordt dat mensen dit jaar zo’n 1,25 biljoen foto’s gaan maken. Hiervan worden ongeveer 822 miljard gedeeld op diverse social media en andere internet platforms. Fotografie is een bijzondere bezigheid met een rijke en interessante geschiedenis die begon tot Joseph Niépce in 1826 de eerste foto maakte vanuit zijn werkkamer op het landgoed Le Gras.

Diverse leuke fotografie weetjes

  • De eerste digitale camera maakte foto’s met een resolutie van maar 0,01 megapixel.
  • Professionele bruiloftsfotografen maken soms wel 3000 foto’s per bruiloft.
  • Het is in de ruimte onmogelijk scherpe foto’s te maken met een digitale camera.
  • Maar liefst drie kwart van Britten zijn afgelopen jaar dronken op de foto gezet voor social media.
  • De duurste camera ter wereld is 90 jaar oud en werd in 2012 verkocht voor maar liefst 2.2 miljoen euro.
  • De linkerkant van het gezicht het meest geschikt is voor portret foto’s omdat dit het meestal het meeste emotie laat zien.
  • De grootste foto ter wereld is maar liefst 98 lang en 24 breed en bestaat uit 320 gigapixel.
  • Je het met bloedvaatjes gevulde netvlies ziet als je rode ogen in foto’s hebt.

Tips voor het inzetten van foto’s binnen een bedrijf

Fotografie kan zoveel meer bieden dan alleen een toevoeging tot een verhaal. Het is de ultieme manier om de workflow, ambities en de karakter eigenschappen van een bedrijf in kaart te brengen. Het geeft je de unieke mogelijkheid een moment te bevriezen en te vertonen aan potentiële klanten en investeerders. De manier waarop een persoon of object is gefotografeerd is een belangrijke factor als het aankomt tot het overbrengen van een boodschap.

Dit zegt namelijk veel over de persoon, het bedrijf of object en natuurlijk de fotograaf. Let hier dus op en vraag advies als je het even niet weet. Een ander belangrijk aspect van professioneel foto’s maken voor een bedrijf is het juiste gevoel te creëren bij de foto’s. Zo heeft heeft een product maar liefst 80% meer kans op verkoop als het het juiste gevoel opbrengt bij potentiële klanten. Een boodschap blijft namelijk veel langer hangen als de foto memorabel is. Dit kan een bedrijf of persoon in zijn voordeel gebruiken als je graag een blijvende indruk achter wil laten. Gebruik dit dan ook op bijvoorbeeld een visitekaartje of LinkedIn profiel.

About

View all posts by