sportfotografie

Welke camera gebruik je het beste voor sportfotografie?
Als je wil starten met sportfotografie heb je een professionele en geavanceerde camera nodig om op het juiste moment de juiste foto te maken. Soms is het inderdaad een kwestie van seconden om de perfecte foto te kunnen maken. Een gespecialiseerde camera die verschillende beelden per seconde kan vastleggen is ideaal om de perfecte sportfoto te fotograferen. Met een grotere lens kan je gemakkelijker focussen en scherpstellen. Afhankelijk welke sport je wil fotograferen is het objectief en de lens ook een belangrijk gegeven om te focussen op de perfecte foto. Vanaf 18 mm kan je al de perfectie scoren.

Handige tips voor sporten te fotograferen

  • Een snelle sluitertijd instellen helpt om meer beelden per seconde te kunnen nemen. Het bevriezen van het moment kan al met een sluitertijd van 1/640 per seconde.
  • Inzoomen door gebruik van een zoomlens en vooraf scherpstellen kan je al een paar seconden extra opleveren om zoveel mogelijk foto’s van belangrijke sportmomenten te schieten .
  • Gebruik een hogere ISO-waarde als je een snelle sluitertijd gebruik. Zeker als je binnen opnames maakt.
  • Gebruik maken van de autofocus zodat je niet constant moet zitten scherpstellen

Nog meer perfectie bij het maken van sportfoto’s

  • Vertel een verhaal door middel van te focussen op de emoties die sporters tonen bij goede en slechter momenten. Zo’n foto’s spreken altijd anderen aan.
  • Streef naar imposante foto’s door de foto’s vanuit kniestand of op je knieën te schieten
  • Wees goed op de hoogte van de sport waar je foto’s wenst te nemen, zo ben je op de hoogte van wat er allemaal kan gebeuren en ben je voorbereid op welke foto’s kunnen aanspreken.

About

View all posts by