Tips voor het fotograferen van kinderen

Afbeeldingsresultaat voor fotografie kinderen

Kinderen fotograferen is best leuk!

Foto’s maken van kinderen is fantastisch om te doen. Je moet alleen een beetje weten hoe je het moet aanpakken. Op internet vind je heel wat informatie over hoe je de beste resultaten kunt bekomen. Neem eens een kijkje en ontdek de handige tips van fotografen die hier al heel wat ervaring mee hebben.

Maak de kinderen snel vertrouwd met de camera

Laat de kinderen al eens kennismaken met de camera: toon hem en laat ze misschien zelf eens een foto nemen. Zo neem je bij kleine kinderen de angst voor dat grote toestel weg en bij grotere kinderen laat je op die manier zien dat je ze serieus neemt.

Wanneer de kinderen zich kunnen bezighouden met iets, vergeten ze de camera die op hun gericht is. Laat ze iets leuks doen zoals springen, dansen, huppelen. Geef ze een hoepel, bellenblaas of ballonnen en doe lekker mee. Dat breekt het ijs en levert ontspannen foto’s op.

Om spontane foto’s te verkrijgen, is het ook belangrijk om geen commentaar te geven of ongeduldig te zijn. Door een teveel aan op- of aanmerkingen gaat het spontane van de foto’s er snel vanaf. Dat resulteert vaak in gespannen gezichten. Te veel verplichte poses hebben hetzelfde effect. Laat daarom je kind een beetje zijn gang gaan. Ookal is de pose of actie niet meteen wat je zelf in gedachten had, een foto waarop je kind straalt is het beste resultaat.

Onderneem snel actie

Kinderen zijn alles veel sneller zat. Wacht daarom niet te lang op het ideale moment en maak foto’s voordat er een huilbui begint. Maak ook veel foto’s. Zo vergroot je de kans dat je de ideale foto maakt.

De juiste aanpak

Wanneer je vanop ooghoogte van het kind fotografeert, creëer je een intiem resultaat. Deze positie komt ook heel geruststellend over tegenover de kinderen omdat je niet boven hen uitsteekt. Andere posities zijn natuurlijk ook toegestaan om de foto’s extra speciaal te maken!

Bij het fotograferen van kinderen is het ook belangrijk de kinderen voldoende groot in beeld te brengen. Zoom daarom voldoende in.

About

View all posts by