10x Beste filters voor je foto’s

Haal het beste uit je foto’s

Foto’s maak je nog mooier door er een creatief filter overheen te gooien. Er bestaan er een hoop, dus de kunst is om het filter te selecteren dat het beste uit je foto haalt. Er is niet één optimaal filter, want het hangt sterkt van het origineel af. Met foto filters maak je elke foto bijzonder. Dankzij filters heb je geen dure camera nodig om prachtige foto’s te creëren.

Voor elke foto een geschikt filter

Er zijn verschillende typen filters. Afhankelijk van het origineel kies je een geschikte uit. Ben je bijvoorbeeld aardig tevreden met het origineel? Dan is een filter wat vervaagt ideaal. Maar je kunt een foto ook compleet omtoveren of bijvoorbeeld voorzien van een tekst.

De top 10 beste filters voor je foto’s

Sommige filters kun je als app downloaden voor je telefoon, maar ook voor je pc bestaan er foto apps. Hieronder vind je 10 beste filters.

AutoDesk Pixlr is een gratis app die niet alleen op je smartphone maar ook op je pc beschikbaar is. Je kunt er van alles mee, inclusief aan de slag met inkt en tekst. Het kan je uren vermaken met meer dan 2 miljoen mogelijke combinaties van effecten. Voor een originele look moet je hier zijn.

Prisma is er voor iOS en Android. Het is een gratis app die je foto’s om kan toveren tot de stijl van beroemde artiesten zoals Mondriaan, Picasso en Van Gogh.

FaceTune is een van de apps die je in je basis editing arsenaal wilt hebben, om foto’s van gezichten (inclusief selfies) te verbeteren.

Microsoft Selfie is de tegenhanger van FaceTune. Alleen voor iOS, maar de moeite waard vanwege de intelligentie van de app.

Fotor is een app voor iPhone en Android waar je zonder al te veel moeite mooie edits en collages laat maken. Ook fijn: de app is gratis.

Qwik geeft je iets meer mogelijkheden dan Fotor maar is tevens gratis en zeer gebruiksvriendelijk.

Camera+ is er helaas alleen voor iOS. De tools zijn van professioneel niveau.

Litely, helaas ook alleen voor iOS, laat je een ultra professionele look creëren dankzij 66 presets.

Camera360 is er voor elke smartphone: iOS, Android en Windows. Vooral in Azië is deze app populair.

PicLab HD voor iOS en Android laat je van die prachtige foto’s met quote maken die je overal ter inspiratie op het internet ziet. Niet gratis, maar wel de moeite waard.

Afbeeldingsresultaat voor foto filter

About

View all posts by