Fotografieverslaving? Zo herken je het!

Zie jij vanaf een afstandje al met wat voor soort of merk camera iemand fotografeert? Is je eigen camera eigenlijk een soort verlengstuk van je eigen lichaam geworden? En neem je je fotocamera vrijwel altijd overal mee naartoe? Grote kans dat je verslaafd bent aan je camera en/of aan fotografie. Wil je zeker weten of je met een fotografieverslaving kampt? Lees dan mee met de volgende ‘symptomen’ voor deze verslaving.

Fotomomenten

Waar jij ook komt, je ziet overal mooie plekken en ‘fotomomenten’. Loopt er net iemand langs de zee met een zonsondergang? En worden je vrienden inmiddels behoorlijk gek van het feit dat je altijd zegt dat het een mooie foto had kunnen zijn? Dat is een duidelijk eerste teken van een eventuele fotografieverslaving.

Oefen je maar al te graag je fotografieskills uit op je vrienden, vrienden en/of familie? En hebben ze allemaal al eens model gestaan voor wat foto’s of een van je fotoprojecten? In het begin vonden ze het misschien ‘ongemakkelijk’ om voor de camera te staan, maar tegenwoordig staan ze zonder tegen te stribbelen voor je lens.

Online groepen

Je bent inmiddels ook actief lid in een aantal groepen op Facebook en je gaat regelmatig de discussie aan met andere fotografen via Twitter en andere social media. Zulke groepen en discussies zijn handig, want je leert er van en je kunt tips uitwisselen met andere fotografen.

Ook ben je een actieve Instagrammer: je account wordt wekelijks geupdate met de mooiste plaatjes van reisbestemmingen, mensen en eigenlijk alles waar je blij van wordt. Hier gebruik je niet de foto’s van je telefoon voor: je zet je camerafoto’s over naar je telefoon die je daar bewerkt en online zet.

Kapitalen aan apparatuur

Last but not least: wanneer je de prijzen bij elkaar optelt van al het apparatuur wat je inmiddels hebt verzameld voor fotografie kom je bij een aardig hoge prijs uit. Fotografie is een dure verslaving: lenzen, camera’s, accessoires… niks is écht goedkoop. Wanneer je een fotografieverslaving hebt maakt dit je niet uit en geef je bijna al je zuurverdiende geld uit aan fotografie. Zolang jij er gelukkig van wordt is hier niks mis mee toch?

Afbeeldingsresultaat voor fotografie

About

View all posts by