De verborgen functies van je iPhone camera

Hoewel de camera app van jouw iPhone makkelijk te gebruiken is, zijn sommige instellingen zo verborgen dat je niet weet hoe je ze kunt gebruiken. We geven je graag enkele tips om jouw foto’s te verbeteren.

1. Het raster

Twee horizontale en twee verticale lijnen die het scherm in negen gelijke delen verdeelt, is een van de meest bruikbare tools op de iPhone. Het maakt het mogelijke om de belangrijkste regel van de fotografie toe te passen. De “regel van de gulden snede” dit betekent dat jouw onderwerp op de kruising van twee rasterlijnen moet staan. Om het raster aan te zetten, ga naar de app bij instelling en controleer of de optie “Grid” ingeschakeld is.

2. De burst-modus

De burst-modus ook een belangrijke functie omdat je op die manier tien foto’s kan maken in een seconde. Het is gemakkelijk om perfect een actie te fotograferen. Om deze modus te activeren moet je de ontspanknop een halve seconde of langer ingedrukt houden en de iPhone begint verschillende foto’s na elkaar te maken.

3. Automatische focus en belichting

Als je geen focus en belichting instelt, zal de iPhone dat voor je doen. Er zijn foto’s waarbij je de focus op een bepaald deel wilt concentreren. Om de focus handmatig in te stellen tik je gewoon op de plaats op het scherm waar je de focus wilt op richten en de camera stelt automatisch scherp op dit deel.

4. HDR

HDR staat voor High Dynamic Range. Het is een geweldige fotografische tool die in de camera van jouw iPhone is ingebouwd. De functie is ideaal om scènes met een hoog contras vast te leggen met meer detail te krijgen in zowel de schaduw als in het licht. Je kunt de HDR-instelling aan de linkerkant van de camera-app vinden. Als je op HDR drukt krijg je drie opties: auto, aan of uit.

5. Geo-tagging

Als je wilt weten waar jouw foto’s genomen zijn kun je de geo-tagging activeren. Het maakt het ook mogelijk om achteraf foto op te zoeken per plaats. Wees toch voorzichtig met deze functie als je de foto’s direct op de sociale media deelt. Op deze manier zouden ongewenste bezoekers kunnen te weten komen dat je op reis bent.

Geschreven door Harry Hilders
2017/08/19

About

View all posts by