Welke camera past bij mij?

Wanneer je een camera wilt gaan kopen, wil je natuurlijk weten welke het best bij je past. In dit artikel lees je over alle verschillende camera’s.

De compactcamera

Een veelgehoord argument om geen compactcamera te kopen, is dat je met jouw smartphone dezelfde kwaliteit foto’s krijgt. Dit is echter niet altijd waar. Een groot nadeel van een smartphone is dat deze alleen digitaal kan inzoomen. De meeste compactcamera’s hebben een optische zoom van minimaal 3x, en dit kan wel oplopen tot 55x! Het grootste voordeel van de compactcamera zit al in de naam. Hij is compact. Een compactcamera is dus perfect voor reizen, omdat je hem gewoon in jouw broekzak kan doen.

De systeemcamera

Een systeemcamera is moeilijk te beschrijven, omdat de kwaliteit van verschillende systeemcamera’s erg uiteenlopen. Een systeemcamera is een camera die goede, scherpe foto’s kan maken, terwijl hij niet te groot is. De systeemcamera is een stuk kleiner dan de spiegelreflexcamera, maar wel een stuk groter dan de compactcamera. Een systeemcamera is perfect als je hoge kwaliteit foto’s wilt maken, en zelf de instellingen wilt bepalen. Als je nieuw bent met camera’s zou ik deze camera afraden, omdat sommige instellingen moeilijk zijn om te vinden en om aan te passen.

De spiegelreflexcamera

Een spiegelreflexcamera is erg duur. Maar naast geld kost een spiegelreflexcamera ook veel tijd. Je krijgt namelijk niet de beste resultaten met de automatische instellingen, maar door deze zelf in te stellen. Een spiegelreflexcamera is niet handig wanneer je bijvoorbeeld op reis gaat, omdat de spiegelreflexcamera erg zwaar en groot is.

Tips

Voordat je een camera koopt, denk goed na waarvoor je hem gaat gebruiken. Als je bijvoorbeeld een camera wilt voor vakantiefoto’s, wil je geen spiegelreflexcamera, maar een compactcamera. Denk ook na over hoe lang je nog foto’s gaat maken. Als je jaren lang foto’s wilt gaan maken, is het het wellicht wel waard om een spiegelreflexcamera aan te schaffen.

Afbeeldingsresultaat voor camera

Geschreven door Harry Hilders
2017/08/20

About

View all posts by